Search
  • Deal & Go

Fly & Drive Andalusië

Zuid-Spanje is een enorm veelzijdig en dit allemaal hebben wij afgelopen zomer mogen proeven en beleven tijdens onze eerste fly & drive reis. Na jaren ontspannen zon vakanties te hebben geboekt besloten we dit jaar het eens helemaal anders te doen. Oogverblindende witte dorpjes, prachtige steden met een rijke geschiedenis, flamenco en gitaarmuziek en met heerlijke sangria en verbluffend lekker eten de avond door, al met al de beste keuze ooit!


Onze eerste 2 nachten hebben we gespendeerd in Malaga. Malaga is een stad die ons onwijs heeft verrast. Ons eerste dag hebben we de stad verkend, dit gaat gepaard met veel historie, leuke winkels en gezellige tapasbarretjes. We hebben de tweede dag een fiets gehuurd inclusief gids zodat we alles konden zien. Zo zijn we langs het geboortehuis van Picasso, de Plaza del Torros en het Moorse Paleis Alcazaba gefietst. Deze tocht duurde ongeveer vier uur en we hebben de beste tip gekregen voor het avond eten, namelijk Marisquería La Mayor Echevarría. Na de fiets tocht hebben we nog heerlijk genoten van het strand. De volgende ochtend zijn we vroeg gaan rijden richting Ronda dit was ongeveer 180km.Ronda is een betoverende stad welke in tweeën wordt gesplitst door een duizelingwekkend diepe kloof welke bovenop een weerzinwekkend uitzicht heeft. Maar behalve een prachtig uitzicht, heeft Ronda nog veel meer te bieden. Ook in Ronda zijn we 2 nachten in hotel Don Miguel verbleven de reis er naar toe hebben we rustig aan gedaan en zijn we in vele verschillende kleine dorpjes gestopt. De eerste volledige dag hier zijn we naar een wijn boerderij , Dona Felisa Winery, geweest en hebben hier onwijs genoten van de wijn proeverij. S’ avonds hebben we heerlijke tapas gegeten bij restaurant Tragata dichtbij het hotel. De tweede dag hebben we nog even rond gelopen en zijn we door gegaan naar Sevilla ongeveer 130km .

Hier zijn we naar het museum van de Flamenco geweest, welke wij heel interessant vonden. Je leert hier alles over de geschiedenis en de verhaal lijnen achter de dansen , zo hebben we geleerd dat De muzikale basis voor wat nu flamenco is werd gelegd door zigeuners die rond 1400 in Andalusië aankwamen. Nadat we hier zo veel geleerd hadden over de flamenco hebben we gelijk een ticket voor een show geboekt, wij hebben dit online gedaan bij flamenco la cantaora voor ongeveer €20,- per kaartje, dit was onwijs indrukwekkend en leuk om mee te maken. De tweede dag hebben we heerlijk geslenterd door de stad en de parken in Sevilla en vooral terrasjes gepakt.Onze laatste bestemming en overnachting voor de reis was in Córdoba. Córdoba is een stuk kleiner en compacter dan Sevilla, maar zeker de moeite waard. Het historische centrum van Córdoba is fantastisch mooi en met de gezellige en vriendelijke locals voelde we ons snel thuis. Ook kun je in Córdoba een prachtige paardenshow bezoeken. De paardenshows in Andalusië staan hoog aangeschreven en zijn geweldig om een keer mee te maken. Deze show is een combinatie van de prachtige Andalusische paarden en de flamencodans. Helaas moesten we s’ avonds alweer naar huis maar Andalusie heeft ons hart gestolen.


Wij hebben onwijs genoten van onze fly & drive reis. Zeker om de steden te bezoeken hadden wij de auto niet nodig daar het openbaar vervoer zeer betaalbaar en vaak makkelijker is. Ook vinden wij het zelf leuk om bijv. te fietsen of grote stukken te wandelen. Het enige nadeel van de reis was dat sommige hotels verder van het centrum aflagen en we daarom soms genoodzaakt waren een taxi of bus te pakken.

36 views
Contact

Huizermaatweg 584

1276LN Huizen

​​

Tel: 020 - 237 1787

info@dealandgo.nl

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag 09.00 - 17.00 uur

Zaterdag en zondag zijn wij gesloten.

Opening Hours

Monday untill friday from 09.00 till 17.00 hrs

We are closed on saturday and sunday.

© Powered by Interfact Travel