Search
  • Deal & Go

Alles te weten over autohuur

Een auto huren via een goedkope broker, direct bij de lokale verhuurder of via Sunnycars. Er zijn nogal wat mogelijkheden om een auto te huren. Dit bracht bij ons de eerste keer veel vragen met zich mee en we hebben het ook allemaal een keer gedaan.


De eerste keer dat ik een auto ging huren heb ik dit via een goedkope broker gedaan want wie wilt nou niet voor 38 euro 7 dagen een auto huren. We gingen op vakantie naar Spanje met een grote vrienden groep en we wilden dus eigenlijk zo goedkoop mogelijk. Nou dit hebben we geweten, nadat we van hot naar her waren gestuurd op de luchthaven hadden we eindelijk de desbetreffende verhuurder gevonden. Hier hebben we ruim 45 minuten in de rij gestaan en werd de rest even snel snel geregeld. Met enkel een basis verzekering gingen we op pad en hebben we een heerlijke vakantie gehad, de auto’s waren top en we kregen de auto vol mee en moesten deze weer vol inleveren. Aan het eind van de vakantie hebben we dit netjes gedaan en was alles in orde. Naast dat we bijna de volledige borg terug kregen hadden we allemaal (3 auto’s) te weinig benzine getankt volgens de verhuurder en werd er dus een klein bedrag ingehouden van de borg. Dit bedrag was echter te overzien. Dus al met al was het ons goed meegevallen.


Mijn ervaring met de directe autoverhuurder was in Zuid-Afrika met Avis. Hier ging ik voor het eerst helemaal alleen een auto huren en ik had besloten dat ik dit direct bij de auto verhuurder ging doen. Ondanks dat ik net 19 was kreeg ik hier een gloednieuwe auto mee en ze deden niet moeilijk over mijn leeftijd met extra kosten of dergelijke. Wel moet ik er bij vertellen dat je met een Europees rijbewijs in Zuid-Afrika al snel goed zit en de leeftijdsgrens dus ook beduidend lager is. Wel heb ik bij deze autohuur alle verzekeringen afgesloten die er maar zijn omdat dit mijn eerste keer was in Zuid-Afrika en ik na alle wild west verhalen van andere zeker wilde weten dat dit niet bij mij ging gebeuren, van deze wild west verhalen heb ik echter zelf in de vele keren die ik in Zuid-Afrika geweest ben nooit iets van gemerkt. Tijdens de reis verliep alles goed en bij inleveren kreeg ik meteen de borg terug en niks aan de hand.


Sinds de eerste keer in Spanje met de goedkope broker hebben we Sunnycars gevonden, hier heb ik meerdere malen een auto gehuurd en ik doe dit eigenlijk standaard in Zuid-Afrika. Dit is ook de enige auto verhuurder waar ik ervaring heb met schade. We kwamen in Zuid-Afrika terecht op een off-Road weg met grote stenen, een van deze stenen heeft toen de onderkant van de auto beschadigt. Bij inleveren was dit geen probleem en hebben zij deze kosten gelijk verhaald op Sunnycars. Het kan wel zo zijn dat je bij de autoverhuurder dit eerst zelf moet afrekenen, maar Sunnycars stort dit altijd terug.Ondanks dat ik zelf nooit echt slechte ervaringen heb gehad met de auto huur zijn er natuurlijk genoeg verhalen waar het wel fout gaat, ervaring leert echter dat ook in dit geval het vaak via via opgelost kan worden. Mijn advies is echter altijd het eigen risico af te kopen zodat mocht er eventuele schade aan de auto komen, door jezelf of iemand anders, je geen stress hebt over de kosten.


Groetjes,

Fleur

15 views
Contact

Huizermaatweg 584

1276LN Huizen

​​

Tel: 020 - 237 1787

info@dealandgo.nl

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag 09.00 - 17.00 uur

Zaterdag en zondag zijn wij gesloten.

Opening Hours

Monday untill friday from 09.00 till 17.00 hrs

We are closed on saturday and sunday.

© Powered by Interfact Travel